Keresés

Egészségpénztár

Az Ambrózia Egészségház
az alábbi egészségpénztárak
szerződéses szolgáltatója:
  • Dimenzió
  • Honvéd
  • Kristály
  • K&H medicina
  • MKB
  • Uniqua

Hírlevél40-es férfi tapasztalata

2017-ben kezdődött. Volt egy homlok- és arcüreg gyulladásom, amire rossz gyógyszert adtak, és nem lett rendesen kikezelve. Aktív sportolóként edzéseken azt vettem észre, hogy nem bírom úgy a terhelést mint korábban, nem volt elég levegőm. Elmentem a tüdőgyógyászhoz, kiderült az egész tüdőm gyulladásban van, nincs egy tiszta terület rajta.

Hosszas antibiotikum kezelés kezdődött (30 nap), rendszeres kontroll röntgen felvételek minden alkalommal. Az eredmény csak minimális javulás, további nehezített légzés. A sok antibiotikum szedésének az lett a következménye, hogy a májam igen rossz állapotba került. Mivel alig javult az állapotom és ráadásul maradt egy folt a tüdőmön, bronchoscopiás vizsgálatra utaltak be. A szövettani vizsgálat eredménye negatív lett és egyéb tüdőbetegségekre utaló jeleket sem találtak.


Ekkor ajánlották Mariannt, hogy keressem fel. Az első kezelésen azonnal elmondta, hogy mit tapasztalt, milyen problémákat érzékel. Megbeszéltük milyen kiegészítőket szedjek, milyen teákat igyak. Javasolta, méressem ki a lakást, ágyat, vannak-e káros földsugárzások, amik befolyásolják az egészségemet. Közben átkerültem Debrecenbe a Tüdőklinikára. Még egy antibiotikum kúra, majd ismételt bronchoscopiás vizsgálat következett. Eközben rendszeresen jártam Mariannhoz, kimérettem a lakásunkat( kiderült pont benne feküdtem egy Hartmann zónában), átrendeztük. Mariann minden alkalommal elmondta, hogy ne idegeskedjek, nem érez semmilyen problémát.

A Debrecenben végzett szövettani vizsgálat is negatív lett, itt sem találtak semmit. A tüdőmön viszont még mindig ott volt a folt, terhelés hatására nem volt elég levegőm. Hiába kérdeztem az orvosokat mi lehet a gond, nem kaptam egyértelmű választ, viszont előjegyeztek tüdőbiopsziára. Konkrétan rákérdeztem, mit akarna ezzel elérni, daganatra gyanakszanak. A válasz: mindent ki kell zárni.Annak ellenére, hogy minden eredményem eddig negatív volt, meglepődtem és elkeseredtem. Úgy éreztem, az orvosok nem igazán tudják mi lenne a megoldás.

Sokat gondolkoztam rajta, de belementem, hogy elvégezzék a vizsgálatot. Elérkezett a beavatkozás időpontja. Ültem Debrecenben a váróban és arra gondoltam mi lenne, ha azt mondanák visszahúzódott a folt és nincs miből mintát venni. Behívtak, elmondták, hogyan zajlik a folyamat, majd befeküdtem a CT készülékbe. Lement az első felvétel és vártam, hogy beszúrják a tűt. Bejött egy hölgy és közölte, mindjárt jön a doktornő elmondja, hogy mi a helyzet. Nagyon megijedtem, egyből a legrosszabbra gondoltam. A doktornő közölte velem, hogy nem tud mintát venni, mert a folt összehúzódott nem alkalmas mintavételre.

Valószínűleg ez nem egy rosszindulatú elváltozás volt, hanem egy masszív gyulladás. Mindjárt leírja, és az eredménnyel menjek vissza a tüdőgyógyászhoz. Leírhatatlan volt az örömöm. Amikor elmondtam a tüdőgyógyásznak az eredményt, látszott az arcán, hogy nagyon meglepődött. Megegyeztünk, ha problémám lenne márciusban visszamegyek, ha nincs, akkor júliusban keresem fel.

Mivel az állapotom javulása nem igazán a hagyományos orvoslásnak köszönhető, hanem az alternatív megoldásoknak, köszönettel tartozom Mariannak. Hét hónapja tartó bizonytalanságnak, idegeskedésnek lett vége. Újra tudok edzeni. Rendszeresen járok Mariannhoz kezelésekre, a környezetemben is mindenkit arra bíztatok, bátran próbálják ki.
Köszönöm Mariann!